Britta Meijers

Mijn naam is Britta Meijers en ik ben huidtherapeut en orthomoleculair therapeut. Door deze specialisaties te combineren wil ik je helpen om jou zowel letterlijk als figuurlijk weer lekker in je vel te krijgen.

 

Huidtherapie

Ik ben in 2008 met de HBO opleiding Huidtherapie gestart. In 2012 ben ik afgestudeerd en gestart als huidtherapeut bij MediDerma te Purmerend en Huidkliniek Dionne Linskens te Schagen en Sint Pancras. Per 1 juni 2019 ben ik, samen met huidtherapeut Natasja van der Fluit, Huidkliniek Linskens gestart.

Als huidtherapeut behandel je de gezonde, beschadigde en zieke huid. Cliënten kunnen met een breed scala aan huidaandoeningen terecht, als acne, rosacea, oedeem, littekens, overbeharing en pigmentvlekken. Ook voor de algemene huidverbetering ten gevolge van veroudering kun je terecht bij de huidtherapeut.

Wil je meer weten over mijn werk als huidtherapeut of wil je een afspraak maken om de mogelijkheden voor jou te bespreken? Dan verwijs ik je graag naar www.huidklinieklinskens.nl. 

Orthomoleculaire therapie

In mijn beleving was de volgende logische stap de Post-HBO opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer en Therapie. Immers, hoe kan het lichaam en vooral de huid opgebouwd worden wanneer de juiste voedingsstoffen ontbreken? Elke cel is opgebouwd uit stoffen die via voeding in het lichaam komen. Voor ons is de huid erg belangrijk, maar het lichaam denkt hier anders over. De voedingsstoffen die beschikbaar zijn, gaan als eerst naar de vitale organen. Pas als hier alles op orde is, komt de huid aan de beurt. 

Mijn werkwijze

Mijn doel met Huid en Voeding is de voeding dusdanig aanpassen om je lichaam de juiste voedingsstoffen te geven. Door de focus te leggen op wat je in ieder geval binnen moet krijgen, wil ik dat dit in ieder geval 80% van wat je eet, helpt bij een gezonde huid.

 

Het start met een intakegesprek. Bij de aanmelding krijg je een gezondheidsvragenlijst, een lichamelijke vragenlijst en een voedingsdagboek. Aan de hand van deze gegevens gaan we tijdens het intakegesprek dieper in op de klachten om een compleet beeld te krijgen. Na dit gesprek volgt eventueel een laboratorium onderzoek als de verkregen data uit het intakegesprek niet voldoende blijkt te zijn. 

 

Vervolgens zoek ik uit welke aanpassingen in jouw voeding jou kunnen helpen. Ook onderzoek ik of voedingssupplementen jou kunnen helpen om sneller resultaat te boeken, dit heeft echter alleen effect wanneer je jouw voeding aanpast. Deze aanpassingen worden besproken tijdens het voedings- en suppletieadviesgesprek. 4 tot 12 weken na het adviesgesprek wordt een controlegesprek ingepland om vorderingen te bespreken en eventueel het advies bij te stellen.

 

Wanneer ik tijdens een intakegesprek merk dat in combinatie met huidtherapie resultaten sneller behaald kunnen worden, verwijs ik je door naar Huidkliniek Dionne Linskens waar ik 32 uur werk als huidtherapeut. 

- Britta Meijers, huidtherapeut en orthomoleculair therapeut

Bezoekadres:

Landbouwstraat 1

1741 EG Schagen

  • Grey Facebook Icon

britta@huidklinieklinskens.nl

Tel: +31 224 215 247

© 2017 by Britta Meijers

 

Britta Meijers

 Orthomoleculair- en huidtherapeut